Δευτέρα, Απριλίου 03, 2006

Στη φωλια του κουκου.

Το ξεζουμισμα της 20ετιας.Αυτο κανει ο σπιτονοικοκυρης μου.Και τι μου λενε εμενα για συνταξιουχους που πανε στα χωρια τους μετα τη δουλεια και καλλιεργουν ντοματες και αγγουρακια.Αυτος βρηκε μια ευκαιρια σε καλη περιοχη του Λονδινου,αγορασε ενα βικτωριανο σπιτι με απειρα δωματια και τα νοικιαζει σε φοιτητες.Ειναι 76 (με το ενα ποδι στον ταφο,που λεει ο λογος) και βγαζει ενα ματσο λεφτα.Με πολυ προχειρους υπολογισμους σταντάρντ 7 χιλιαδες λιρονια το μηνα.Χωρις να κανει απολυτως τιποτα.Και ατεκνος.Συνεπως θα τα παρει μαζι του.(γμτ τα ιδρωμενα λεφτα του μπαμπα θα πανε πιθανον παλι σε αδερφαρες* κληρικους)

Το σπιτι ειναι για τρελα γελια.Ειναι για γελια μεχρι δακρυων,και οδυρμων μη σου πω.Και σιγουρα εχουν πεσει πολλα κλαματα εδω μεσα.Το καταλαβαινω,το σπιτι εχει κακη αυρα.Οχι οτι πιστευω σ'αυτα αλλα καπου πρεπει να ριξω την κακη διαθεση που εχουμε σχεδον ολοι εδω μεσα.Μηδενικη συντηρηση,απαισια δωματια,ψιλοβρωμια και γενικα μια "ανοικοκυροσυνη"**.

Και γιατι μενω/ουμε εδω?Εκει που πατανε ολοι,στην αναγκη.Στη δικια μου περιπτωση (οπως και των περισσοτερων φοιτητων) η αναγκη μου να αποκομισω προσοντα για ενα καλυτερο αυριο.Κουνια που μας κουναγε,αλλα τελοσπαντων δεν ειναι της παρουσης.Κοινως,σπουδαζω και πρεπει καπου να μεινω και να το σηκωνει η τσεπη μου.Και ηρθα στο μαντρι (μπε μπε).

Ο αχαρακτηριστος το ειπε κιολας: επειδη φετος τα περισσοτερα παιδια ειμαστε "πιο παλιοι" και εχουμε μεινει σε απειρα σπιτια και εστιες,ειχαμε καποιες παραπανω απαιτησεις.Και μας ειπε οτι η νεα γενια ειναι πιο εξυπνη(!),τα προηγουμενα χρονια ηταν προβατα και δεν ζητουσαν τιποτα.Να γελασω ή να κλαψω?

Ετσι ειναι το ελληνικο δαιμονιο.Η απατεωνια σε ολο της το μεγαλειο.Πριν χρονια εμενα σ' ενα αλλο σπιτι,ο συζυγος αγγλος και η γυναικα του ελληνιδα.Αυτος μια χαρα, ευγενικος, τυπικος, σωστος.Αυτη να βγαλει απο τη μυγα ξιγκι.Σκεφτοντουσαν για το ενοικιο και ειχαν πει σε κατι παιδια 800 λιρες.Μετα απο λιγη ωρα τους ξαναπαιρνουν και λεει:"Ηπιαμε ενα καφε και να μωρε ειπαμε να το κανουμε 900 λιρες".Ενας καφες και 100 λιρες.Μαλιστα. Ακριβος βγηκε ο καφες.Χρυσαφενιος.

Μου φαινεται θα γινω κι εγω σαν τον Τζακ στην ταινια του τιτλου,μπηκα γνωστικη και θα βγω λαλεμενη.Γιατι ποση μαλακια μπορει να σηκωσει ο εγκεφαλος μου...ε?

*ουδεν προβλημα με τους gay, μεγιστο προβλημα με τους τραγοπαπαδες.
**δεν ξερω αν υπαρχει αυτη η λεξη, μαλλον οχι.

3 Comments:

Blogger eparxiakosaloni said...

η διαφορα του ελληνα με ολους τους αλλους , ειναι οτι θελει να βγαλει οσο το δυνατον περισσοτερα και να δωσει αν γινεται αερα ( τιποτα ) .

6/4/06  
Blogger The wise Aineolach said...

στοχαστρο: Μπα τοσο τσιφουτης που ναι αυτος,δεν προκειτε να μας κατεβασει ουτε πι.

επαρχιακοσαλονι:αυτος πραγματι ειναι απο τα χειροτερα δειγματα νεοελληνα και νεοπλουτου.

7/4/06  
Anonymous Ανώνυμος said...

8liverh h kouko-istoria...elpizw na exei happy ending kai oxi stenaxwro opws sthn tainia

parepiptontws fetos vghkan kati kataplhktika sunolakia sthn agora...they are called "savanakia twra kai me tsepes"...gia sfura to ligo...u know where

14/4/06  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home