Κυριακή, Απριλίου 30, 2006

The little fox.


Ολο το χειμωνα ακουγα ενα παιδι να τσιριζει. Μου ειχε σπασει τα νευρα. Εβγαινα να δω γιατι κλαιει το σκασμενο, ηταν σκοτεινα, δεν διεκρινα τιποτα.

Ηρθε η ανοιξη, μεγαλωσε η μερα, φως. Το ειδα το παιδι που τσιριζε.

Τι θελει μια μικρη αλεπου στο δυτικο Λονδινο?

Πειναει. Φερνει και μια φιλη της μερικες φορες. Ευτυχως δεν τσιριζουν μαζι.

Παρασκευή, Απριλίου 28, 2006

Αγαπημενος παραγωγος over.

Μολις ακουσα τον Ανδρεα Μαλλιαρη απο το Δευτερο Προγραμμα της ΕΡΤ να κλεινει την εκπομπη του. Σταματαει. Δεν ξερω λεπτομερειες. Στενοχωρηθηκα. Τον ακουγα πολλα χρονια. Γαμωτο πολλες εργασιες παρεα. Ακομα και τωρα εργασια κανω. Ποσες εκπομπες και ποσες εργασιες.

Εστελνα και αφιερωσεις. Η M. απο το Cambridge στελνει φιλια στους δικους της. Ποιος θα ακουγε βεβαια 2 και 3 το πρωι. Και γυρναω καποια Χριστουγεννα και βαζω στο ραδιο του αυτοκινητου Μαλλιαρη και ελεγα στους δικους μου τον ακουω Αγγλια. Και μου λεει η μανα μου κανεις κι αφιερωσεις? σ'ακουσε ο Δ. Κοιτα να δεις, νυχτερινη βαρδια, ραδιοφωνο στην δουλεια και μ'ακουσε. Ακομα και τωρα που το λεω, χαιρομαι ρε γαμωτο.

Σκατα, θα κλαψω τωρα για εναν παραγωγο και μια εκπομπη. Ναι αλλα μου εκανε παρεα. Κλαιω, δεν με νοιαζει.

Τρίτη, Απριλίου 25, 2006

ηλιθια αποριουλα (1)

Μα καλα, αυτο το σκατοListerine γιατι καιει τοσο πολυ?

(ειπαμε να εξοντωσει τα μικροβια και τα βακτηρια και την πλακα και ο,τι αλλο, αλλα αυτο στο τελος θα εξοντωσει κι εμενα).

Τρίτη, Απριλίου 18, 2006

Γιατι τα βιβλια ειναι ακριβα;

Πολλες φορες εχω αναρωτηθει γιατι τα βιβλια ειναι ακριβα στην Ελλαδα? Μηπως εγω τα βρισκω ακριβα? Εκανα μια γρηγορη ερευνα για τα βιβλια που θελω να διαβασω και εβγαλα οτι η μεση τιμη ενος βιβλιου ειναι 20 ευρω. Συνεπως εαν θελω τεσσερα βιβλια το μηνα παμε στα 80 ευρω. Και τωρα θα μου πεις, δεν εχεις 80 ευρω το μηνα για βιβλια? Ε οχι δεν εχω. Δεν εχω ρε γαμωτο επειδη πραγματικα δεν εχω. Οχι επειδη τα δινω αλλου.

Τι σκατα, ολα τα εχω κοψει ή μετριασει. Σινεμα στη χαση και στη φεξη, νοικιαζουμε dvd και μοιραζομαστε το ποσο, φαγητο εξω σε εξαιρετικες περιπτωσεις και σε "να το σηκωνει η τσεπη μου" εστιατορια. Ρουχα δεν αγοραζω πολλα, λιγα και καλα. Καλλυντικα επισης το ιδιο. Αυτοκινητο δεν εχω, βενζινες-συντηρηση μηδεν. Εξω για καφε-ποτο βγαινω 1-2 φορες τη βδομαδα και αν (πω πω πολυ μιζερη ακουγομαι, αμαν). Να κοψουμε και το διαβασμα τωρα? Θελω να αγορασω μερικα βιβλια οταν κατεβω Ελλαδα και μου εχει τσακισει τον προυπολογισμο. Δηλαδη τι να κανω, να κοψω το φαι? Ισως αυτο ειναι μια λυση. Θα τρωω μερα παρα μερα. Κι αν θελω πιο ακριβα βιβλια καθε δυο μερες. Ετσι σιγα-σιγα θα χωραω απο την χαραμαδα της πορτας και δεν θα χρειαζεται να την ανοιγοκλεινω κιολας.

Εμ γι αυτο ξεπουλησε η εφημεριδα που εδινε δωρο ενα "κλασικο αριστουργημα". Γιατι εαν πηγαινες να το παρεις απο το βιβλιοπωλειο να το διαβασουν τα παιδακια σου, θα επρεπε επισης να κλεψεις μερικα κερια απο μια κοντινη εκκλησια για να μην ξοδεψεις ρευμα κατα την αναγνωση, συνεπως θα εκανες ισοζυγισμα στα μηνιαια εξοδα.

Και δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν τα βγαζουν σε πιο φτηνο χαρτι, οπως εδω στην Αγγλια που εχουν τα λεγομενα paperback, με 23 ευρω πηρα προχθες τρια βιβλια. Μηπως φταιει κι αυτο που βγαινουμε συνεχεια τελευταιοι και καταιδρωμενοι ως αναγνωστικο κοινο?

Θελω με τα 80 ευρω να μπορω να παρω 8 βιβλια και οχι 4. Και να μπορω να αγορασω αρκετα ειδη βιβλιων, οχι τα παιδικα που κανουν 10-15 ευρω ή διηγηματα ή μικρες ποιητικες συλλογες. Θελω να βγαλουν τα απαντα απο διαφορους συγγραφεις και να κανουν 7 ευρω. Εδω πως βρηκα τα απαντα του Ποε με πεντε λιρες και μαλιστα σε γαματη εκδοση?

Ορισμενα πραγματα ρε γαμωτο, πρεπει να ειναι φτηνα. Κι ενα απο αυτα ειναι και τα βιβλια. Γιατι μπορουν ολοι να διαβασουν. Ολοι. Τα παιδια, οι νεοι, οι ηλικιωμενοι, οι εχοντες καποια αναπηρια, οι αρρωστοι, οι μιζεροι, οι εξωστρεφεις, οι καταθλιπτικοι, οι χαρουμενοι...

Παλι σε φιλους θα καταφυγω, δανειζομαι βιβλια, δανειζω βιβλια, ωραια συναλλαγη αυτη. Τιμια κι απο καρδιας.

Κυριακή, Απριλίου 16, 2006

Love is all around you*

Ενας λογος σοβαρος** για να στενοχωρηθω που δεν ειμαι κατω με τους δικους μου ειναι που δεν θα μπορεσω να βοηθησω τη μανα μου (υπαρχει πιο γλυκια λεξη?) τωρα που θα εχει μουσαφιρηδες και θα κουραστει. Α ρε γαμωτο, να μπορουσα να αλλαζαμε μεση εστω και γι αυτες τις πεντε μερες...

*μακαρι να σε βοηθουσε και στις δουλειες.
** οι αλλοι ειναι εγωιστικοι και καλοπερασης, εκτος απο εναν ακομη, εξισου σημαντικο.

Παρασκευή, Απριλίου 07, 2006

Πολιτικη αναλυση # 1

Τελειωνει μια συνεδριαση της βουλης και σιγα-σιγα φευγουν ολοι. Στο δρομο ειναι μια γιαγιουλα. Δυο μεγαλοσχημοι βουλευτες αντιθετων παραταξεων πιανονται αγκαζε και προχωρουν στον ιδιο δρομο συζητωντας τα τεκταινομενα. Η γιαγια γουρλωνει τα ματια και αναφωνει:

- Καλε αυτοι ειναι φιλοι!

(εμ τι νομιζες γιαγια, ολα τα μοιραζουν μια χαρα αναμεταξυ τους).

* Πηγη: νομιζω εφημεριδα "Τα Νεα", παει καιρος που το διαβασα.

Δευτέρα, Απριλίου 03, 2006

Στη φωλια του κουκου.

Το ξεζουμισμα της 20ετιας.Αυτο κανει ο σπιτονοικοκυρης μου.Και τι μου λενε εμενα για συνταξιουχους που πανε στα χωρια τους μετα τη δουλεια και καλλιεργουν ντοματες και αγγουρακια.Αυτος βρηκε μια ευκαιρια σε καλη περιοχη του Λονδινου,αγορασε ενα βικτωριανο σπιτι με απειρα δωματια και τα νοικιαζει σε φοιτητες.Ειναι 76 (με το ενα ποδι στον ταφο,που λεει ο λογος) και βγαζει ενα ματσο λεφτα.Με πολυ προχειρους υπολογισμους σταντάρντ 7 χιλιαδες λιρονια το μηνα.Χωρις να κανει απολυτως τιποτα.Και ατεκνος.Συνεπως θα τα παρει μαζι του.(γμτ τα ιδρωμενα λεφτα του μπαμπα θα πανε πιθανον παλι σε αδερφαρες* κληρικους)

Το σπιτι ειναι για τρελα γελια.Ειναι για γελια μεχρι δακρυων,και οδυρμων μη σου πω.Και σιγουρα εχουν πεσει πολλα κλαματα εδω μεσα.Το καταλαβαινω,το σπιτι εχει κακη αυρα.Οχι οτι πιστευω σ'αυτα αλλα καπου πρεπει να ριξω την κακη διαθεση που εχουμε σχεδον ολοι εδω μεσα.Μηδενικη συντηρηση,απαισια δωματια,ψιλοβρωμια και γενικα μια "ανοικοκυροσυνη"**.

Και γιατι μενω/ουμε εδω?Εκει που πατανε ολοι,στην αναγκη.Στη δικια μου περιπτωση (οπως και των περισσοτερων φοιτητων) η αναγκη μου να αποκομισω προσοντα για ενα καλυτερο αυριο.Κουνια που μας κουναγε,αλλα τελοσπαντων δεν ειναι της παρουσης.Κοινως,σπουδαζω και πρεπει καπου να μεινω και να το σηκωνει η τσεπη μου.Και ηρθα στο μαντρι (μπε μπε).

Ο αχαρακτηριστος το ειπε κιολας: επειδη φετος τα περισσοτερα παιδια ειμαστε "πιο παλιοι" και εχουμε μεινει σε απειρα σπιτια και εστιες,ειχαμε καποιες παραπανω απαιτησεις.Και μας ειπε οτι η νεα γενια ειναι πιο εξυπνη(!),τα προηγουμενα χρονια ηταν προβατα και δεν ζητουσαν τιποτα.Να γελασω ή να κλαψω?

Ετσι ειναι το ελληνικο δαιμονιο.Η απατεωνια σε ολο της το μεγαλειο.Πριν χρονια εμενα σ' ενα αλλο σπιτι,ο συζυγος αγγλος και η γυναικα του ελληνιδα.Αυτος μια χαρα, ευγενικος, τυπικος, σωστος.Αυτη να βγαλει απο τη μυγα ξιγκι.Σκεφτοντουσαν για το ενοικιο και ειχαν πει σε κατι παιδια 800 λιρες.Μετα απο λιγη ωρα τους ξαναπαιρνουν και λεει:"Ηπιαμε ενα καφε και να μωρε ειπαμε να το κανουμε 900 λιρες".Ενας καφες και 100 λιρες.Μαλιστα. Ακριβος βγηκε ο καφες.Χρυσαφενιος.

Μου φαινεται θα γινω κι εγω σαν τον Τζακ στην ταινια του τιτλου,μπηκα γνωστικη και θα βγω λαλεμενη.Γιατι ποση μαλακια μπορει να σηκωσει ο εγκεφαλος μου...ε?

*ουδεν προβλημα με τους gay, μεγιστο προβλημα με τους τραγοπαπαδες.
**δεν ξερω αν υπαρχει αυτη η λεξη, μαλλον οχι.