Δευτέρα, Μαΐου 29, 2006

ηλιθια αποριουλα (4)

Που βαζεις τα παπουτσια μετα τη βροχη?

(στο φουρνο, στους 100, πανω-κατω).

(κι ομως συνεβη, γιατι η τρελα δεν παει στα βουνα...)

Παρασκευή, Μαΐου 26, 2006

Η καλλονη.


Ειναι ωραια να υπαρχει ενας ανθρωπος που προσπαθει να κανει αυτη τη μερα ιδιαιτερη. Ακομα κι οταν ξερει οτι δεν ειμαι καλα και οτι δεν θα εχει την καλυτερη ανταποκριση. Τοτε εχει ακομα πιο μεγαλη αξια.

Ειναι ωραια να υπαρχει μια καλλονη και να φερνει μια τουρτα. Φετος εσβησα τουρτα πολυ γλυκια. Μ' ενα κοκκινο κερι.

Νοιωθω περιεργα. Η μερα πηγε στραβα και ηθελα να μιζεριασω. Αλλα δεν με αφησε. Η καλλονη.

Και οταν ηρθε το πρωι μου 'ρθαν δακρυα. Για χιλιους λογους.

Αυριο περιμενω ν' ακουσω τα ευχαριστα! Μετα θα φαμε, θα πιουμε και θα χαρουμε!

Φ. ευχαριστω για τα χρονια πολλα! Περαστικα!

Ειχα καποιες απογοητευσεις, πηρα καποιες αποφασεις. Μια σχεση που πρεπει να ανασκαλευτει. Να δω αν μπορω να σωσω κατι ή να την αφησω να πλευσει, να χαθει και να κρατησω τις γλυκιες αναμνησεις. Για ποσο ακομα θα κλαιω? Ουφ δεν ξερω, εχω ρομαντικη σκεψη οσον αφορα τις σχεσεις, νομιζω πως κρατανε για παντα. Αραγε τιποτα δεν κραταει για παντα?

Η κατακλειδα: καλλονη ευχαριστω. Με συγκινησες πολυ κι ας μη το εδειξα. Σου ευχομαι με ολη μου τη ψυχη να πανε ολα καλα, να ξεπερασεις τις δυσκολιες, να ζησεις γλυκα και ομορφα.

Πέμπτη, Μαΐου 25, 2006

Μικρη και τριανταφυλλενια.

Ημουν καποτε. Τωρα ειμαι (νοιωθω) γρια. Περυσι τετοια μερα ταξιδευα για Βερολινο. Με περιμενε ενα τσιζκεικ με φραουλες! Φρεσκιες! Μετα βγηκαμε για μπυρες.

Λιγες μερες πριν, ειχαμε κανει παρτυ. Μου ειχαν κανει τουρτα σοκολατα. Με κουκλακια και κουνελακια και μια μεγαλη πασχαλιτσα. Ηταν πολυ νοστιμη. Κι εγω ενοιωθα μικρο κοριτσακι. Οπως τοτε στο σπιτι μου, με τη μαμα, το μπαμπα και τον μικρουλη μου (ξυπνα ηλιθια, δεν ειναι μικρος, ειναι 17).

Περυσι εσβησα 2 τουρτες. Φετος θελω να εξαφανιστω. Να φυγω απο το σπιτι. Να κλεισω το κινητο. Να μην με βρει κανεις. Να μην χρειαστει...

Να προσποιηθω οτι ειμαι καλα.
Να ακουστω χαμογελαστη.
Να πω ευγενικα ευχαριστω.
Να πω ναι πανε καλα οι σπουδες.
Να δωσω εξηγησεις γιατι χαθηκα (ισως).
Να ακουσω φωνες...που δεν θελω...γιατι με πονανε...

Να προσποιηθω οτι ειμαι καλα...

Να προσποιηθω οτι ειμαι καλα....

Να προσποιηθω οτι ειμαι καλα...

( -γιατι να προσποιηθεις?
-σουτ.
-γιατι να προσποιηθεις?
-βουλωστο.
-γιατι να προσποιηθεις?
-σκασεεεεεεε.)

Απο τελη Σεπτεμβρη εχει αρχισει η κλιση. Μεχρι τοτε καλα. Μεχρι τοτε ευτυχισμενα. Μετα...

Τωρα τελη Μαη. Κι εχεις φτασει στον πατο. Και μου λεει οτι δεν θελω να γινω καλυτερα, και οτι πρεπει να προσπαθησω, και οτι εγω φταιω σε μεγαλο βαθμο.

Θα επρεπε να ημουν μαζι του στη Σαρωνιδα, να βλεπουμε το ηλιοβασιλεμα και να τρωμε παγωτο, να μου λεει βλακειες κι εγω να γελαω, να κοιμηθουμε αγκαλια.

Εχω μαραζωσει. Και δεν μπορω μακρια του. Γιατι ειναι ο ηλιος μου. Γιατι ολα αρχιζουν και τελειωνουν μ' εναν ερωτα. Κι οποιος πει το αντιθετο ειναι μαλακας. Μεγαλος μαλακας.

Γιατι δεν μπορω να καταλαβω πως εφτασα ως εδω. Γιατι γραφω αυτο το ποστ μισομεθυσμενη και κλαιγοντας.

Γιατι νοιωθω δυστυχισμενη. Γιατι ειμαι 24 και νοιωθω 80.

Γιατι αν εβλεπε ο πατερας μου θα ελεγε οτι ειμαι χαζη και μακαρι να ειχε τα χρονια μου.

Και ολα μου φταινε. Ολα. Εχω νευρα για ολα, με ολους. Δεν κοιμαμαι, δεν τρωω.

Επιλογη. Ατιμη λεξη. Να πας να γαμηθεις ηλιθια επιλογη.

Στο διαολο ηλιθιο μπλογκ. Που σου βγαζω τα σωψυχα. Οποιος διαβασει αυτο το μαλακισμενο ποστ, που θα το κανω παμπλις γιατι ειμαι κι εγω ηλιθια, συγνωμη. Και σε σενα Ε. και σενα Φ. που ξερω οτι θα το διαβασετε.

Δε γουσταρω τη μιζερια γαμωτο. Κι εχω βουτηχτει σ'αυτη μεχρι το λαιμο φετος. Οπως παει θα με πνιξει.

Ασυναρτητα λογια. Τι περιμενεις, εχω πιει, εχω κανει κεφαλι, γιορταζω τα γενεθλια μου ρε.

Αυτα. Παω για υπνο. Εαν. Κοιμηθω. Αν δεν γραψω σε λιγες μερες εχω πεσει απο το παραθυρο ή εχω ριξει υδραργυρο στ'αυτι. Ετσι θα κανω την αρχη και στο deadbloggers.com

(αστειακι βρε. δεν χανω το χιουμορ μου. ακομα.)

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Τρίτη, Μαΐου 23, 2006

Ο Εκτωρ, ο Ουντεζε, το γατακι.

Διαβαζα τωρα τα ποστ των Τυπος Νυχτερινος, Κυκλαμινο του Βουνου και Art-Attack σχετικα με τα ζωα και συγκινηθηκα. Και ειναι περιεργο αυτο για μενα γιατι εχω μεγαλο προβλημα με τα ζωα. Δεν μπορω να ακουμπησω κανενα ζωο. Εχω τοσο προβλημα που δεν μπορω να πιασω μεγαλο κομματι κρεας πχ. για να το κοψω και να μαγειρεψω, το δινω και το κοβει αλλος. Περπαταω στο δρομο και ελεγχω δεξια-αριστερα για σκυλια. Ειχαμε ενα καναρινακι καποτε, τον Αλεξανδρο (μη γελατε, ηταν φαεινη ιδεα της μανας μου το ονομα, επειδη της αρεσε πολυ) και ηθελε σωνει και καλα να το πιανω για να το βγαζω απο το κλουβι για να το καθαρισει καλα. Αμ δε. Οσο πιασατε εσεις τον Αλεξανδρο, αλλο τοσο κι εγω. Δεν μπορω να νοιωσω αυτην την αισθηση του ζωντανου, κατι μου συμβαινει, ταραζομαι.

Εχουμε ενα κτημα και παντα ειχαμε ζωα. Σκυλια απειρα. Θυμαμαι σκηνικο, ειχαμε φυγει απο την Αθηνα για την πολη μου, καποια Χριστουγεννα, με ενα μωρο σκυλακι για το κτημα. Κι ο αδερφος μου ηταν μωρακι, οποτε η μανα μου καθοταν πισω μαζι του κι εγω συνοδηγος. Το σκυλακι στα ποδια μου. Γκρινιαζα τοσο πολυ που ο πατερας μου σταματησε στην εθνικη και μου λεει: "κατεβα". Καλα, προτιμας το σκυλι απο την κορη σου, του λεω. Εαν εισαι τετοια δεν σε θελω, απανταει. Το βουλωσα, τι να εκανα, απ' το να ειμαι στο 23χλμ Εθνικης Αθηνων-Λαμιας και να κανω οτοστοπ Γεναρη μηνα, ηταν ομως 7ωρο ταξιδι-μαρτυριο. Ουτε ο Χριστος τετοιο γολγοθα (ενταξει, υπερβαλλω λιιιγο).

Το προβλημα χειροτερεψε οταν πηγα στο σπιτι της κοπελας του θειου μου για να παιξουμε μονοπολι. Εγω τοτε ημουν 12. Ειχαν ενα κανις με το εξης χουι: οποιος ερχοταν, ολα οκ. Εαν πηγαινες να φυγεις, ορμουσε για να μην σε αφησει. Πολυ φιλοξενο το κανις. Δεν σ'αφηνε να πλησιασεις εξωπορτα με τιποτα (εννοειται πως αυτο το εμαθα κατοπιν εορτης). Γενικα καλα περασα εκεινο το απογευμα, δεν με πλησιαζε το σκυλι. Ημουν cool. Μεχρι που πηγα σε εναν καθρεφτη (γαμημενε καθρεφτη διπλα στην εξωπορτα) να δω εαν μου ειχε φυγει το σιδερακι, ειχα σαβουρωσει κατι κουλουρουκια πιο πριν. Ορμαει το σκυλι, δαγκωνει πρωτα γαμπα. Αρχιζω να τσιριζω εγω και να τρεχω. Ορμαει το σκυλι, δινει κι ενα πηδο και τσουπ αρπαζει κωλομερι. Συνεχιζω να τρεχω εγω με το κανις να κρεμεται απο τον κωλο μου. Για να μην τα πολυλογω, αυτο σταθηκε αφορμη να βλεπω σκυλια και να γινομαι λουης-κεντερης- θανου-με-ολα-τα-τελευταιας-τεχνολογιας-υπεραναβολικα.

Και μετα απο τοσο μπουρου-μπουρου φτανω στο θεμα. Ο Εκτωρας. Ο αδερφος μου παιρνει σκυλι. Ενα ροτβαιλερ. Μωρακι. Πως θα παει στο κτημα, μεσα στο χειμωνα, θα παγωσει. Οικογενειακο συμβουλιο. ΧΩΡΙΣ εμενα. Εγω Αγγλια. Αποφαση: το σκυλακι θα ξεχειμωνιασει σπιτι. Μια συνηθισμενη μερα, τηλεφωνο με αδερφο.

- Α, δεν σου πα. Πηρα σκυλι, μπλα μπλα μπλα...και ειναι σπιτι τωρα μεχρι την ανοιξη.
- (γκντουπ)...
- Ελα, που εισαι, ζεις?

Αχ...οτι και να πω ειναι λιγο. Τα Χριστουγεννα που μας περασαν εκανα ενα μικρο βηματακι στο μεγαλο δρομο της ζωης: "Πως να γινεις καλυτερος ανθρωπος". Ο Εκτωρ ηταν απαιχτος. Αυτο που με τρελανε πιο πολυ ηταν που καταλαβαινε οτι φοβομουν και με πλησιαζε αργα, ηρεμα και παντα σταματουσε αρκετα κοντα μου για να το χαιδεψω, εαν ηθελα και απλωνα το χερι, και αρκετα μακρια για να μην ταραχτω.


Οποτε ημουν στο μπανιο και εκανα πιστολακι, ερχοταν και μου εκανε παρεα. Μολις ακουγε το θορυβο, τσουπ ετρεχε στο μπανιο και καθοταν ακριβως απο εξω, παντα σε αποσταση. Μολις εδειχνα οτι ημουν ετοιμη για καποιο χαδι, ερχοτανε κοντα μου. Αχ ηταν πολυ πολυ γλυκος. Μουσουδιτσα απιστευτη. Περιεργα συναισθηματα ρε γαμωτο. Πρωτη φορα καταλαβα αυτους που αγαπανε τοσο τα ζωα, τον αδερφο μου, τον Κωστη...Καλα το σκυλακι μιλαμε υπεραγαπαει τη μανα μου. Οποτε τη βλεπει παθαινει συγκοπη απο τη χαρα του.


Ετσι λοιπον καταλαβαινω την "Τυπος Νυχτερινος", την Ελπιδα, τον Αρτ-Ατακ και το αγχος του για το γατακι. Ειλικρινα ευχομαι να πανε ολα καλα με αυτα τα ζωακια και να βρουν ιδιοκτητες. Δυστυχως δεν μπορουμε να παρουμε εμεις, εχουμε ηδη οσα μπορουμε να φροντιζουμε αξιοπρεπως.

Για την ιστορια, πηρανε ακομα ενα μωρο-σκυλακι (Φοξ-τσοπανοσκυλο) που και εκεινο πηγε για λιγο στο σπιτι μου, ο Εκτωρ αψογος, το δεχτηκε με αγαπη. Τωρα ειναι και οι δυο στο κτημα. Εκει εχουμε ακομα ενα σκυλι, την Ιρμα (νομιζω τσοπανοσκυλο κι αυτη). Ειχε καρκινο αλλα τωρα ειναι μια χαρα. Επεσε πολυ θεραπεια βεβαια, απειρες ενεσεις, ο μπαμπας μου ετρεχε καιρο αλλα μας λεει οτι οποτε τον κοιταζει στα ματια του ρχεται κατι. Υποπτευομαι οτι αναπηδα λιγο η καρδια του.

Δυστυχως δεν εχω ξεπερασει το προβλημα ακομη. Ηταν λιγη η επαφη με τον Εκτωρ, περιπου 3 βδομαδες και δεν ηταν αρκετη. Αλλα κατι μου κανε. Κατι μεσα μου. Αυτο ειναι αρκετο...για την ωρα.

Κυριακή, Μαΐου 21, 2006

Τωρα.

I want you now
Tomorrow won't do
There's a yearning inside
Αnd it's showing through
Reach out your hands
And accept my love
We've waited for too long
Enough is enough
I want you now
My heart is aching
My body is burning
My hands are shaking
My head is turning
Do you understand
It's so easy to choose
We've got time to kill
We've got nothing to lose
I want you now
And I dont mean to sound
Like one of the girls
That's not what I'm trying to do
I don't want to be
Like one of the girls
I just want you now
Because I've got a love
A love that won't wait
A love that is growing
And it's getting late
Do you know what it means
To be left this way
When everyone's gone
And the feelings they stay
I want you now

χρονια πολλα. σ'αγαπαω. πολυ.

Τετάρτη, Μαΐου 17, 2006

ηλιθια αποριουλα (3)

Υπαρχει κατι πιο ωραιο απ' το "ν' αγαπας"?

(ν' αγαπας τη μαμα σου, τ' αδερφι σου, τον παππου σου, τον κολλητο σου, το παιδι σου, την κοπελα σου, το αγορι σου, τους φιλους σου, τους συνανθρωπους σου, οποιους αγαπας τελοσπαντων! Δεν υπαρχει τιποτα σπουδαιοτερο. Αχ ποσο τους αγαπω...νοιωθω την καρδια μου ετοιμη να ξεχειλισει).

Τρίτη, Μαΐου 16, 2006

Soundtrack εξεταστικης

Shuffle it baby

Hurt (johny cash)
Shine (kwan)
O Pastor (madredeus)
Lux Aeterna (clint mansell)
Crazy (patsy cline)
Litanie des Saints (doctor john)
Goodnight moon (vidar busk)
Henry Lee (nick cave, pj)
Conversation piece (david bowie)
Remember the Tinman (tracy chapman)
You do something to me (paul weller)
Dust in the wind (kansas) (θυμασαι...και χαμογελας)
Gente (presuntos implicados)
New beginning (tracy chapman)
Swan lake (tchaikovsky)
Nothing else matters (metallica)
Angels (αχ robbie)
Fallin (alicia keys)
Ironic (alanis morissette) (καποτε ηθελες να γινεις αλανις)
Kiss from a rose (seal)
Every word you say (sade)
Where is my mind (pixies)
Sometimes (james)

Τωρα τελος. Και...I'm... feeling good

Κυριακή, Μαΐου 14, 2006

No title

Ειναι η στιγμη της απολυτης βαρεμαρας.

Που ξυνεσαι κατω απο το αριστερο σου αυτι και βαριεσαι να σηκωσεις το δαχτυλο.
Που σε λιγο θα τσουζουν τα χειλη σου απο τη διψα και βαριεσαι να πιεις νερο. Ακομα κι οταν εχεις το μπουκαλι διπλα.
Που εχει μια ωραια ταινια στην τηλεοραση και βαριεσαι να πιασεις το τηλεκοντρολ.
Που εισαι στη μεση ενος γαματου βιβλιου και βαριεσαι να διαβασεις μια γραμμη.
Που εχεις να φας απο χθες και βαριεσαι να ανοιγοκλεισεις το σαγονι. Και εννοειται πως δεν εχεις μαγειρεψει αλλα εχεις παρει κατι φριχτο απ'εξω.
Που σε παιρνει τηλεφωνο καποιος που αλλοτε μιλας με τις ωρες και το κλεινεις στο 5ο δευτερολεπτο (καλα ειμαι, γεια, τουυυυτ).
Που κατουριεσαι ελεεινα και κρατιεσαι. Κι ας ποναει η φουσκα. (εισαι μαλακας)
Που εχεις μια σακουλα με σκουπιδια στα ποδια σου και δεν την πετας. Απλα την κλωτσας. Μια φορα.
Που εχει πεσει ενα τσουλουφι στο ματι και δεν το κουνας.
Που δεν κουνας ουτε καν το κεφαλι. (εισαι πανιβλακας)
Που ακους τα ιδια τραγουδια απο το πρωι. Ειναι δυο. Κι ειναι ασχετα.
Που εχουν γλιστρισει τα γυαλια στη μυτη και δεν τα σηκωνεις. Και βλεπεις μισα θολα μισα κανονικα.
Που εχει τοση ζεστη στο δωματιο που δυσκολευεσαι ν' αναπνευσεις. Και δεν κανεις τιποτα. (ανοιξε παιδι μου το παραθυρο, πας καλα?)
Που εχει μουδιασει το δεξι σου ποδι. Εδω και ωρα.
Που κοντευει να μουδιασει και το αριστερο.
Που

Παρασκευή, Μαΐου 12, 2006

Η αβασταχτη ελαφροτητα του διαβαζειν.

- Τι κανεις?
- Διαβαζω Καφκα.
- Καφκα? Νομιζα διαβαζες Πεσσοα.
- Ναι αλλα μου επεσε λιγο βαρυς και το αφησα.
- ...

Σάββατο, Μαΐου 06, 2006

Το μοναδικο γιατρικο.

Ειναι μια αγκαλια. Ν'αγκαλιασεις καποιον που αγαπας πολυ.

Εαν μου ελεγαν να χτυπησω το κεφαλι μου 3 φορες σε ενα τοιχο, για να ξεφυγω απο την κωλοκατασταση, εγω θα το χτυπουσα 4.

(my kingdom for a hug...)

Τρίτη, Μαΐου 02, 2006

ηλιθια αποριουλα (2)

Αχυρα εχουν στο κεφαλι τους οσοι κανουν το προγραμμα της τηλεορασης?

( για ακομη μια φορα αποδεικνυεται πως η βλακεια δεν γνωριζει συνορα, γλωσσες, εθνικοτητες κτλ. Στις 2 και 3 το πρωι οι αχαρακτηριστοι βαζουν ντοκιμαντερ και ωραιες εκπομπες).